Nieuwsbrief november 2016.

Welkom door onze voorzitter Reinier Gosselink

Beste lezer,

Wat leuk dat u zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief en wat fijn dat u  belangstelling heeft voor het Kulturhus Vorden, het hart van Vorden.

Via onze nieuwsbrief informeren wij u over het programma dat door de verenigingen en de programmacommissie  wordt samengesteld. Zo'n 40 verenigingen en instellingen zijn inmiddels actief in ons Kulturhus. Daar zijn we heel trots op.  Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuisvoelt.

Wij wensen u heel veel leesplezier en bovenal mooie momenten in het Kulturhus.

Namens beheerder, medewerkers, vrijwilligers en bestuur,

Reinier Gosselink, voorzitter.

6 november: Bijzonder Bewust Beurs

Bijzonder Bewust Beurs

Op zondag 6 november ben je van harte welkom op de jaarlijkse Bijzonder Bewust Beurs. Tijdens deze kleinschalige, gezellige en laagdrempelige beurs kun je kennis maken met meer dan 30 deelnemers uit de omgeving en hun bewuste, alternatieve, spirituele of wellness praktijken of producten.
Een greep uit het aanbod: dierentolk, mandala’s, streeksieraden, edelsteentherapie, voetreflexologie, …
Je kunt diverse producten proeven, zoals biologische saus of wijnen;
er zijn cadeautjes te koop, zoals edelstenen, boeken, fair trade producten, zeepjes, kruidenthee, sieraden, etherische olie, …
en natuurlijk kun je ook dit jaar weer de diverse behandelingen zelf uitproberen tijdens de mini-consulten, o.a. handlijn lezen, voetreflexologie, numerologie, tenen lezen, kleurenanalyse, …
De organisatoren, Annerieke Overvelde en Marjan Koffeman, nodigen je van harte uit om een kijkje te komen nemen op zondag 6 november tussen 11 en 16 uur. 
Entree: € 3,- (inclusief goodiebag voor de eerste 200 bezoekers).
Voor meer informatie: www.bijzonderbewust.nl

12, 18 en 19 november: Jong Gelre Revue

Revue Jong Gelre: “DNA Onbekend”

Zaterdag 12 november is het zover. Dan gaat de revue van Jong Gelre Vorden Warnsveld in première. De revue staat al jarenlang garant voor een spetterende combinatie van zang, dans en toneel. Ongeveer 70 leden van Jong Gelre in de leeftijd van 16 tot ± 30 jaar geven samen uitvoering aan de revue. Naast de toneelspelers, zangers en dansers helpen ongeveer 30 jongeren achter de schermen mee om alles in goede banen te leiden.

De schrijverscommissie van Jong Gelre heeft dit jaar weer een spectaculair stuk geschreven, genaamd “DNA Onbekend”. Bonnie bezit als vrijgezelle moeder samen met haar beste vriend Alberto een kapperszaak in Amsterdam. Bonnie’s dochter Tanja staat op het punt te gaan trouwen. Zij wil voor ze in het huwelijk treedt dolgraag weten wie nu eigenlijk haar vader is, waarover haar moeder nooit iets heeft losgelaten. Er zijn drie potentiele vaders. Tijdens de zoektocht naar de vader van Tanja blikken we onder andere terug naar de jaren ’80. De tijd waarin Bonnie de potentiele vaders leerde kennen.

Er gaat heel wat voorbereiding aan vooraf voordat “DNA Onbekend” zijn première beleefd. De komende maand wordt door de leden gebruikt om de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten. Op zaterdag 12, vrijdag 18 en zaterdag 19 november kunt u de revue bezoeken in het Kulturhus te Vorden. Kaartjes zijn vanaf begin november verkrijgbaar via de Bruna en het Kulturhus in Vorden.

17 november: Filmavond in het Kulturhus

Voor wat betreft de Filmavond: Bibliotheek Vorden en Het Kulturhus hebben er wel voor gekozen om GEEN reclame voor de films in de media te maken. Dit is kostenbesparend vanwege rechten etc. Wel is het dan toegestaan om in de bibliotheek van Vorden aan te kondigen welke film er vertoond gaat worden. Daar vindt u ook het complete overzicht voor dit najaar. De avonden beginnen om 20.00 uur in Het Kulturhus.

Vraag gerust in de bibliotheek of bij het Kulturhus welke film er vertoond gaat worden. U kun zich ook abonneren op een nieuwsbrief. Hier wordt aangegeven, welke films er vertoond gaan worden.

Kaartjes kosten €5,-  en zijn te koop in bibliotheek Vorden of op  de avond zelf in het Kulturhus.

Adresgegevens bibliotheek:

Bibliotheek WestAchterhoek
Raadhuisstraat 5
7251 AA Vorden

---