Kulturhus Vorden

Het kloppend hart

 

Coronaprotocol 

Vastgesteld op 28 november 2021 

Coronaprotocol

Van:                Reinier Gosselink, voorzitter bestuur Kulturhus Vorden                                                                                                                                            Voor:              gebruikers

Datum:            28 november 2021

Betreft:           Protocol Kulturhus Vorden inzake Corona

Dit protocol geldt voor Kulturhus Vorden vanaf 28 november 2021. Op aanwijzing van de overheid of door omstandigheden kan dit protocol worden aangepast.

Kulturhus Vorden vervult een belangrijke sociale functie in onze gemeenschap. Het bestuur van Kulturhus Vorden wil op een verantwoorde wijze haar bezoekers de mogelijkheid geven van het gebouw gebruik te maken. 

Dit protocol zoals het bestuur van Kulturhus Vorden  heeft vastgesteld wordt door de besturen van de vaste gebruikers getekend voor gezien en akkoord. De besturen informeren haar leden hierover. Wij zijn samen verantwoordelijk voor een veilig Kulturhus.

 

1 Algemene RIVM- richtlijn

Veiligheidsrisico’s

De meest actuele RIVM-richtlijn is het uitgangspunt,

·         Testen bij klachten: blijf thuis, doe een zelftest en laat je bij een positief resultaat van de zelftest testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.

·         Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.

·         1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.

·         Schud geen handen.

·         Was vaak en goed je handen.

·         Hoest en nies in je elleboog of in een papieren zakdoek.

 

2 Thuisblijfregels ·         Kulturhus Vorden past de adviezen en richtlijnen van het RIVM toe. Dat betekent dat u thuisblijft bij de volgende klachten:

·         Verkoudheid

·         Niezen

·         Hoesten

·         Keelpijn

·         Moeilijk ademen

·         Koorts

 

Specifiek zijn er de volgende maatregelen van kracht:

·         Personeel en andere mensen met corona-gerelateerde klachten komen niet naar Kulturhus Vorden.

3 Handhaving en wegstuurbeleid Conform richtlijn RIVM: wanneer iemand gedurende de dag corona-gerelateerde klachten ontwikkelt, maakt deze persoon dat terstond kenbaar en gaat naar huis.

Dit protocol wordt strikt gehandhaafd.

Mensen die zich hieraan niet willen conformeren worden weggestuurd.

4 Algemene maatregelen Kulturhus Vorden is een voor publiek toegankelijk gebouw. Bij het betreden van het kulturhus is iedereen vanaf 13 jaar verplicht een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand tot anderen te houden. In paragrafen 8, 9 en 10 wordt aangegeven wanneer het mondkapje mag worden afgedaan.

Kulturhus Vorden sluit om 17.00 uur.

 

5 Hygiëne maatregelen Kulturhus Vorden draagt er zorg voor dat de algemene hygiënevoorschriften van het RIVM zoveel mogelijk wordt nageleefd.

 

De hygiëne maatregelen hangen bij de ingangen en op verschillende plaatsen in het pand. Bij het betreden van Kulturhus Vorden dienen de handen te worden ontsmet.

 

Op deze plekken staan hygiëne-artikelen ook klaar voor gebruik.

 

Het gaat om:

·         Desinfecterende hand-gel

·         Zeeppompje

·         Papieren handdoekjes

·         Desinfecterende doekjes

·         Oppervlakte sprays

 

De beheerder en zijn personeel zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van deze hygiënemaatregelen.

Als er activiteiten zijn zonder beheerder of zijn personeel, wijst de gebruikersorganisatie zelf een coronaverantwoordelijke aan.

 

6 Hygiëneregeling gebruiksmiddelen Gebruiksmaterialen (zoals bijvoorbeeld koffie-/theekannen) en de werkplek worden na gebruik ontsmet in het geval deze door meerdere mensen gebruikt worden.

 

Contactpunten worden regelmatig schoongemaakt.

Hierbij valt te denken aan de pinterminal, deurknoppen en andere contactoppervlakken.

 

Gebruikers worden erop gewezen dat zij regelmatig hun handen wassen.

7 Schoonmaak Wekelijks intensieve schoonmaak door personeel van het gehele pand.

Dagelijkse schoonmaak na afloop van een activiteit door personeel.

 

Objecten die door bezoekers aangeraakt kunnen worden, zoals prullenbakken en balieoppervlakten, worden dagelijks regelmatig schoongemaakt.

Gezamenlijke voorwerpen (gereedschap en dergelijke) worden niet uitgewisseld.

 

Verzocht wordt zo weinig mogelijk aan te raken!

8 Bioscoop/concert/theater Coronamaatregelen evenement binnen

·         Voor evenementen geldt dat het coronatoegangsbewijs verplicht is, alsmede een vaste zitplaats en 1,5 meter afstand. Op de vaste zitplaats mag het mondkapje af. Evenementen sluiten uiterlijk om 17.00 uur.

·         Iedereen boven de 13 jaar moet een coronatoegangsbewijs laten zien.

·         Iedereen boven de 14 jaar moet naast een coronatoegangsbewijs een identiteitskaart laten zien.

 

9 Kunst- en cultuurbeoefening

(Muziekles, schilderles e.d.)

–          Deelnemers aan reguliere activiteiten gaan naar hun zaal en vaste zitplaats, waar het mondkapje af mag.

Zij houden 1,5 meter afstand tot anderen.

Bij verplaatsing binnen het kulturhus moet het mondkapje weer gedragen worden. Afhalen bij de horeca is toegestaan (met mondkapje!)

–          Deelnemers aan niet reguliere activiteiten met een vaste zitplaats van 13 jaar of ouder moeten een coronatoegangsbewijs tonen en zitten op 1,5 meter afstand, waarna het mondkapje af mag.

–          Deelnemers aan reguliere activiteiten zonder vaste zitplaats van 13 jaar of ouder moeten een coronatoegangsbewijs tonen en zitten op 1,5 meter afstand, het mondkapje mag niet af.

–          Deze activiteiten eindigen uiterlijk om 17.00 uur.

–          Verenigingen/stichtingen zijn zelf verantwoordelijk voor de naleving van de richtlijnen, inclusief (indien van toepassing) het controleren van de QR code.

10 Horeca, café, vergaderzalen en repetitieruimtes Het café is open tot 17.00 uur.

Betreden café:

·         Iedereen boven de 13 jaar moet een coronatoegangsbewijs laten zien.

·         Iedereen boven de 14 jaar moet naast een coronatoegangsbewijs een identiteitskaart laten zien.

·         Aanwezigen hebben een vaste zitplaats en houden 1,5 meter afstand. Op de zitplaats mag het mondkapje af. Bij verplaatsing moet het mondkapje weer op.

 

Vergaderzalen en repetitieruimtes:

·         Deelnemers aan zakelijke activiteiten van 13 jaar of ouder moeten een geldige coronacheck (QR code) bij zich hebben, alsmede een identiteitsbewijs (vanaf 14 jaar)

·         Deelnemers hebben een vaste zitplaats en houden 1,5 meter afstand.

·         Verenigingen/stichtingen zijn zelf verantwoordelijk voor de naleving van de richtlijnen, inclusief het controleren van de QR code.

 

11 Maar bovenal Gebruik uw gezonde verstand. Het tegengaan van de verspreiding van het COVID-19 virus (corona) is een gedeelde verantwoordelijkheid van Kulturhus Vorden en haar gebruikers.

 

 

16 Geldigheidsduur van dit protocol Dit protocol  is geldig totdat er vanuit het ministerie andere maatregelen afgekondigd worden. Als dit het geval is zal bekeken worden of dit protocol voldoet of dat er een aanpassing nodig is.

 

 

In het Kulturhus zijn alle voorzieningen aanwezig die u graag wilt hebben. Er is een grote zaal (300 mensen), er is een feestzaal, De SooS (80 mensen) en er zijn vele grotere en kleinere ruimten van 8 tot 80 mensen.Het Kulturhus beschikt over een wireless verbinding, over 3 ruimtes voorzien van de modernste presentatietechnieken en alle presentatiemiddelen die u wenst. Tevens zijn er 2 bars en kunt u er een drankje nuttigen en wat eten.

 

Filmavonden

Zitje

Toneeluitvoeringen

Toneel

Concerten

Saxofoon
jan
29
za
Ode aan Vorden @ Kulturhus Vorden
jan 29 @ 20:00
Ode aan Vorden @ Kulturhus Vorden | Vorden | Gelderland | Nederland

Tijd vliegt,

27 januari is 5 jaar geleden dat de documentaire “Ode aan Vorden” in première ging. De documentaire werd door vele Vordenaren gewaardeerd en omarmd.

Ondanks de vele verzoeken die er de afgelopen jaren binnen kwamen om de film nogmaals te vertonen, hebben de makers zich gehouden aan de afspraak om de docu 1 keer per 5 jaar te draaien.

De wereld waarin we nu leven is het product van menselijk handelen. Dat laat sporen na. Het is mooi om de film na vijf jaar weer eens terug te zien.

Inmiddels zijn de datums vastgelegd.

De film is te zien in het jaar 2022 in het Kulturhus Vorden, en wel op:

Zaterdagavond 29 januari om 20.00 uur

Zondagmiddag 30 januari om 14.00 uur

info: odeaanvorden@gmail.com

0613430366

Text

Het Kulturhus in Vorden. Er gebeurt veel.

Veel mogelijkheden onder één dak! Wie van plan is om een feest, vergadering of speciaal evenement te organiseren, moet eerst eens bij het Kulturhus in Vorden binnenlopen. Gewoon om even een praatje te maken, een kijkje te nemen en de sfeer te proeven.

U ontdekt dan zelf dat wij onder één dak tal van mogelijkheden bieden voor sportieve, culturele en muzikale activiteiten. De grote zaal en de kleinere zalen zijn uiterst geschikt voor het organiseren van cursussen, series lessen, vergaderingen of seminars. U kunt er terecht als incidentele huurder van een ruimt of als vaste huurder van een ruimte voor bepaald dagdeel; én – niet onbelangrijk – tegen een uiterst gunstige prijs!

Klik links op de datumbuttons voor meer informatie over de evenementen. Voor tarieven en voorwaarden kunt u met de beheerder contact opnemen.

Ons Kulturhus Vorden verheugt zich op uw bezoek!

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Kulturhus Vorden