Ga naar de inhoud

Glas in lood cursus

Met glas in lood werken is een prachtige hobby die je op veel plaatsen en afhankelijk van het werkstuk in een relatief kleine ruimte kunt uitoefenen. Tiffany is een onderdeel maar een aparte techniek van het werken met glas dat tot verrassende resultaten kan leiden.

Cursusinhoud:
Uitzoeken van een patroon model, kan desgewenst ook thuis. Het kan zijn dat de er al een patroon is uitgezocht, ook zijn er patronen/voorbeelden voldoende aanwezig.

We werken met lood dat bij normaal gebruik en nadien handen wassen absoluut niet gevaarlijk of schadelijk is. We leren de eigenschappen van het lood kennen.

Glas is een prachtig materiaal dat ons beschermd en kan boeien. Het boeit ons des temeer wanneer een door ons zelfgemaakte raamhanger in het zonlicht hangt te schitteren. Het glas is niet inbegrepen bij het cursusgeld, wel kan voor glas gezorgd worden. Glas, in kleur, is een van de meest persoonlijke smaken. Op internet is ook veel keuze en in onze directe om liggende plaatsen.

Glazenier Jan Berentsen zal de cursist vertrouwd maken met de eigenschappen van glas zoals het glas snijden, breken en slijpen.

De cursus begint en eindigt door de cursist zelf . Kosten: € 17,50 per ochtend inclusief koffie, loodprofielen en huur van de ruimte.

Indien u hiervoor belangstelling heeft of meer informatie wil, kunt u contact opnemen met Welzijn Vorden.

Datum

23 okt 2024

Tijd

09:00 - 12:00