Agenda

Agenda

In het Kulturhus ‘het Dorpscentrum’ in Vorden vinden veel activiteiten plaats.  Als u een feest of een evenement wilt organiseren, kunt u contact opnemen met de beheerder Boudewijn  Kortboyer.  Hij kan u alles vertellen over tarieven en huurvoorwaarden. (0575-552722)
Natuurlijk bent u van harte welkom als u de mogelijkheden van het gebouw wilt bekijken. U ontdekt dan dat er tal van mogelijkheden zijn om een evenement te organiseren of een verenigingsavond te houden.

Het Museum voor Achterhoekse Schilderkunst (MAS) heeft ook haar deuren geopend in het Kulturhus ‘het Dorpscentrum . Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 14.00-17.00 uur.  Entree: €4,00 – inclusief  catalogus en/of rondleiding door een vrijwilliger van  de MAS.

 

 

Alle evenementen staan hier.

okt
6
do
Handwerktentoonstelling 6 en 7 oktober @ Kulturhus Vorden
okt 6 – okt 7 hele dag
Handwerktentoonstelling 6 en 7 oktober @ Kulturhus Vorden | Vorden | Gelderland | Nederland

De Commissie Creatief Handwerk, voorheen Commissie handwerken en textiele Werkvormen, Vrouwen van Nu Gelderland organiseert een handwerktentoonstelling in het Kulturhus in Vorden. Het is een jubileumtentoonstelling omdat de commissie 70 jaar bestaat.

Voor deze bijzondere tentoonstelling sluiten we ook aan bij het thema van het provinciaal bestuur VvN Gld “samen vieren, samen verder”met als symbool een klavertje vier, wat geluk betekent. We prijzen ons gelukkig dat we na een periode van coronamaatregelen weer een tentoonstelling kunnen houden. dat is een mooie tentoonstelling waard! Bezoekers heten we van harte welkom in het Kulturhus van Vorden.

Er zijn veel verschillende handwerktechnieken te zien, onder andere quilt-, borduur-, brei-,en haakwerk. Het afgelopen jaar heeft de commissie in samenwerking met het Histeam een project breirol Henriëtte Huizinga georganiseerd. de oude brei rol van haar uit 1875 zal ook te zien zijn. Aan het project hebben meer dan 50 dames uit heel Nederland en België meegedaan. Op de tentoonstelling is er speciale aandacht voorde resultaten van dit project. Ook het Histeam is aanwezig. In 70 jaar tijd is er heel veel gehandwerkt. Er zijn veel oude en nieuwe handwerken gemaakt, door leden van VvN in Gelderland, te zien.Het belooft een afwisselende tentoonstelling te worden, een prachtige gelegenheid om ideeën op te doen.

De tentoonstelling is op donderdag 6 oktober van 10.00 tot 17.00, en op vrijdag 7 oktober van 10.00 tot 16.00 uur, de toegangsprijs is € 5.00 pp.

Workshops tijdens de tentoonstelling

Tijdens de tentoonstelling kun je deelnemen aan een tweetal workshops die gegeven worden door vrijwilligers van Lang Leve Kunst en Noaberschap van Amphion Cultuurbedrijf.

Workshop Handspinnen

Heb je altijd al willen spinnen, maar lijkt het je moeilijk? Tijdens deze workshop leer je op een eenvoudige manier spinnen met een handspindel en ongekaarde wol. Zo spin je heel ontspannen je eigen draad. Een stukje van van jouw draad wordt verwerkt in een Vrouwen van Nu kunstwerk. De workshop duurt 45 minuten en wordt gegeven door Petra Uphoff.

Donderdag om 11.30 of vrijdag om 13.15 uur

Workshop borduren op tule.

Heb je wel eens op tule geborduurd? Op een lapje ongebleekte katoen maak je een kleine tekening, op een stukje tule borduur je een lijn uit de tekening. Het efect is verrassend! Je neemt je werk mee naar huis of je hangt het op in het VvN kunstwerk. Doe je mee?? De workshop duurt 45 minuten en wordt gegeven door Nel van der Meulen.

 

Deelname is kostenloos, materiaal is aanwezig, aanmelden voor de workshops via vvn.handwerkciegld@gmail.com.

Bij grote belangstelling wordt er een extra workshop gegeven.

 

okt
9
zo
Deutsche Party @ Kulturhus Vorden
okt 9 @ 14:30 – 19:00
Deutsche Party @ Kulturhus Vorden | Vorden | Gelderland | Nederland

Deutsche Party

Met “Die Slingertaler”

 

Zondagmiddag  9 oktober kan de Deutsche Party met  Die Slingertaler dan echt doorgaan. Het repertoire van dit orkest is meer dan genoeg om een sfeervol Duits feestje te bouwen met de Alpenländische Volksmusik, een combinatie van Oberkrainermuziek, duitstalige volksmuziek en Schlagermuziek met nummers van onder meer die Original Oberkrainer, die Klostertaler, die Kastelruhter Spatzen en diverse Schlagerartiesten. De liefhebbers van dit genre begrijpen vast dat het deze middag een meezingfeest der herkenning wordt! “Es gibt eine party mit Musik stimmung und gute Laune”!

Maar voordat u in hokjes gaat denken en het feestje aan u voor bij wilt laten gaan, op het programma staat niet alleen Volksmusik, ook Engelstalige Golden Oldies, evergreens, nederlandstalige en dialectnummers worden niet geschuwd. Al met al een muzikaal programma met veel variatie, door Die Slingetaler. De dansvloer is gepoetst voor diegenen die graag met de voetjes van de vloer gaan! Natuurlijk wordt het feest compleet met een drankje en iets lekkers te eten, bier und bratwurst horen zeker bij deze sfeervolle middag.

 

Nog meer uitjes in Kulturhus Vorden volgen

Zaterdag avond 15 oktober staat de band Moonyard en de Olaf Putker Band op het podium.

Zondagmiddag 23 oktober is het weer tijd om de Herfstbok te proeven met muziek door de band Verdwaald. En tot slot van deze serie betreed Boh Foi Toch zaterdagavond 26 november het podium van het Vordense Kulturhus.

 

Entree kaarten voor de Deutsche Party zijn in de voorverkoop à €10 te verkrijgen bij Bruna Vorden en het Kulturhus. Beiden gelegen aan de Raadhuisstraat te Vorden. Dit geldt ook voor de optredens van Moonyard & Olaf Putker band en Boh Foi Toch.

Woont u niet in de buurt, reserveren via info@dorpscentrumvorden.nl kan ook.

Kaarten gekocht voor het afgelaste optreden op 15 maart 2020 zijn geldig!

 

Kulturhus Vorden