Nieuwsbrief december 2017.

Einde van 2017, richting 2018

Beste lezers,  

Het is bijna kerstmis. Tijdens het kerstfeest vieren wij de geboorte van het kindeke Jezus. Kerstmis staat in het teken van de vrede, de liefde, vreugde en geluk. In het Kulturhus zien we de mensen dagelijks genieten van de gezelligheid, even uit de dagelijkse sleur, gezellig met goede vrienden je hobby uitoefenen en het allerbelangrijkste: Er gewoon voor elkaar zijn. Het Kulturhus is voor veel mensen een uitlaatklep. Een plek om te ontmoeten en samen te zijn. Het kerstfeest is dat ook. Een feest met familie en vrienden. Een tijd om terug te kijken op het jaar 2017 en na te denken over 2018. Onder het genot van een heerlijk diner en een bijpassend drankje.

Ook een moment om Boudewijn en alle medewerkers, vrijwilligers en bestuursleden te bedanken voor hun bijzondere en liefdevolle inzet in 2017. Zij hebben een fantastische klus geklaard. 

Bedankt allemaal ! 

Voor nu wensen wij iedereen een mooi en warm kerstfeest, een veilige oudejaarsavond en een prachtig 2018 ! Wij - bestuur, beheerder en medewerkers - staan ook in 2018 weer voor u klaar, zodat u ook dan weer samen uw hobby of uw beroep in het gezellige Kulturhus uit kunt oefenen.

Namens bestuur en beheerder van de stichting Kulturhus Vorden

Derde donderdag van elke maand: Filmavond in het Kulturhus

Filmavonden

Voor wat betreft de Filmavond: Bibliotheek Vorden en Het Kulturhus hebben er voor gekozen om GEEN reclame voor de films in de media te maken. Dit is kostenbesparend vanwege rechten etc. Wel is het dan toegestaan om in de bibliotheek van Vorden aan te kondigen welke film er vertoond gaat worden. Daar vindt u ook het complete overzicht voor dit voorjaar. De avonden starten beginnen om 20.00 uur in Het Kulturhus.

Vraag gerust in de bibliotheek of bij het Kulturhus welke film er vertoond gaat worden. U kunt zich ook abonneren op een nieuwsbrief. Hierin wordt aangegeven, welke films er vertoond gaan worden.

Kaartjes kosten €5,--  en zijn te koop in bibliotheek Vorden of op de avond zelf in het Kulturhus.

Adresgegevens bibliotheek:

Bibliotheek WestAchterhoek
Raadhuisstraat 5
7251 AA Vorden

Elke vrijdag/zaterdag: Museum voor Achterhoekse Schilderkunst

Museum voor Achterhoekse Schilderkunst

Dit is een museum voor beeldende kunst. De kerncollectie bestaat uit werk van Achterhoekse kunstenaars van rond 1890 tot heden, de laatste honderdvijfentwintig jaar. Het museum is een particulier initiatief en werd geopend op 7 april 2017. Het is ondergebracht in het Kulturhus in Vorden. Er wordt een aantal tentoonstellingen per jaar georganiseerd.

De collectie – rond de tweeduizend werken – is eigendom van de Stichting Zutphense Kunst Collectie en omvat werk uit vrijwel alle stijlperioden van het eind van de negentiende eeuw tot nu.

www.masvorden.nl

1 januari: 

1 januari begint met Party

In de zaal: DJ Martin en DJ Double N

In het Cafe: New Vintage live

  

 

26, 27 en 28 januari: Ode Aan Vorden

Ode aan Vorden

Vorden - Dat mag je zeggen over de film 'Ode aan Vorden' die in januari 2018 wederom vertoond wordt. 

Het begon bij Fons Rouwhorst, de Vordense maker van tientallen films en klank-beelden. Wat zou het mooi zijn ook ons eigen dorp eens in een film vast te leggen, dacht hij:

"We wonen in een prachtig dorp. Een uniek dorp zelfs. Want waar vind je zoveel oude kastelen en mooie boerderijen, prachtige en gaaf bewaarde landgoederen en buurtschappen bijeen? Met gebruiken van vroeger als het leggen van een liefdesknoop in een takje en het 'noaberschap', het helpen van elkaar. Landschappen met enken en essen waar jaarlijks duizenden toeristen van komen genieten. Een dorp ook met een boeiend verleden. Met een natuur waar ijsvogels en steenuilen zich nog thuis voelen. Als je dat alles in beelden vastlegt dan komt Vorden tot leven en ga je ons dorp nog meer waarderen", aldus Fons.

Met zijn enthousiasme stak hij andere vakgenoten aan.

https://www.facebook.com/odeaanvorden/

17 februari: The Nightstars

The Nightstars

The Nightstars, een sixtiesband die garant staat voor een veelzijdig jaren 60 programma. Het spreekt voor zich dat vele hits uit de roemruchte zestiger jaren de revue passeren, maar The Nightstars zouden The Nightstars niet zijn als zij niet ook zijpaden bewandelden. Want daar liggen maar al te vaak prachtige juweeltjes te flonkeren die andere bands vreemd genoeg dikwijls laten liggen.

De jaren 60 werden niet alleen maar gekleurd door artiesten uit Amerika en Engeland, ook andere landen bepaalden in belangrijke mate de sound of the sixties. We hoeven Adamo maar te noemen en iedereen zegt: ‘Vous permettez, monsieur’. Van Drafi Deutscher is ‘Marmor, Stein und Eisen bricht’ een klassieker geworden en velen krijgen warme gevoelens bij het horen van een Griekse sirtaki door het Trio Hellenique. Het leeuwendeel is echter voor groepen als Procol Harum, Tremeloes, Fortunes, Marmalade, Moody Blues e.a. The Beatles en The Bee Gees worden uitgelicht in een extra special.

Dit boeket van verschillende muziekstijlen blijkt al jarenlang een succesformule van The Nightstars, die tot op heden in bijna dezelfde bezetting spelen als in de jaren 60, alleen de drummer is niet van het eerste uur. De bandleden hebben naast deze band ook hun sporen verdiend in andere formaties waaronder Teach In, Buffoons, Arsis, Roamers en Algerak.

www.thenightstars.nl

24 maart: Old Ni-js

Old Ni-js

Old Ni-js bestaat namelijk uit de generatie muzikanten die in de jaren zeventig fungeerde als de uitvinders van de nederpop. En de heren mogen dan intussen alles al hebben meegemaakt, de liefde voor de muziek leeft nog altijd volop. Voor de toekomst hebben ze volop ambities.Blitz Wending, Puddingh, de Heinoos,de Knasters, Boh Foi Toch en Normaal. Een tijdperk waarin volop werd geëxperimenteerd met muziek en professionele geluidsapparatuur eigenlijk nog niet eens bestond. Tot op de dag van vandaag zijn de heren echter nog altijd volop actief in diverse bands. In 2004 begonnen ze samen Old Ni-js.Aanvankelijk vooral om de gaten in te vullen van de touragenda’s van de diverse bands, waarin ze op dat moment speelden. Ze kregen zulke enthousiaste reacties dat ze besloten om het wat structureler aan te pakken. Aanvankelijk opereerde Old Ni-js als trio, maar later kwam er versterking bij in de persoon van Gerard de Braconier,nu opgevolgd door Jan Kolkman. Het was een aanwinst. De muziek werd completer en er ontstond meer ruimte. Gezien de muzikale achtergrond, zullen er bekende nummers de revue passeren van onder meer Boh Foi Toch en Normaal.

---