Toneeluitvoeringen

Toneeluitvoeringen

Voorstellingen en concerten.

Het Kulturhus beschikt over een mooie grote zaal met een ruim en fraai podium voor toneelvoorstellingen, concerten of andere theaterproducties. Voor een perfecte acoustiek zijn zogenaamde baffels opgehangen, het geluid wordt zo natuurlijk verspreid.

Onder het podium is een grote ruimte die gebruikt kan worden als kleedruimte, naast de ruimtes direct bij het podium.

Er is een goede geluidsinstallatie aanwezig, de belichting kan goed worden ingeregeld. Natuurlijk is het mogelijk om eigen licht en geluid in te zetten.

In de grote zaal kunnen circa 360 stoelen worden geplaatst. Voor een pauze in de voorstelling kan een loket in de zaal gemaakt worden en kan het publiek een drankje krijgen aan de bar in de centrale ontmoetingsruimte. Uiteraard kunnen mensen na afloop van een voorstelling nog even aan de bar vertoeven. Natuurlijk kunnen drankjes ook aan tafel worden bezorgd als de aard van de voorstelling dit toelaat.

In overleg met de beheerder kan voor een bepaalde ruimte worden gekozen. Het is van belang om ruim van te voren met de beheerder contact op te nemen.

Jaarlijks worden diverse toneeluitvoeringen op gevoerd. De jongerenvereniging Jong Gelre doet dit in de herfst zelfs 3 maal, dit trekt altijd volle zalen. De toneelvereniging Krato is ook elk jaar zeer succesvol met de uitvoering.

Kulturhus Vorden